Noordwijk

Noordwijk, een ‘Blauwe Vlag’ badplaats van internationale allure, is gelegen tussen Amsterdam en Den Haag en ligt direct aan zee met een 13 kilometer lang zandstrand. Omzoomd door weidse bossen, ruige duinen en in het hart van de Bollenstreek nabij de Keukenhof gelegen, wordt Noordwijk ook wel de Bloemenbadplaats van Europa genoemd.

Noordwijk en omgeving hebben veel te bieden. Vele attracties, musea, uitgaans- en verblijfsmogelijkheden en recreatiegebieden in een afwisselend landschap. De Noordwijkse kust en nabij gelegen Oudhollandse stad Leiden geven volop de gelegenheid om een strandvakantie met cultuur te combineren. Of het nu gaat om jongeren, senioren, families met kleine kinderen of groepen, voor iedereen is er wel iets. En bovendien in ieder jaargetijde! In het voorjaar zijn het de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek. In de zomer zijn het strand van Noordwijk aan Zee en het wandelen langs de vele monumenten van Noordwijk-Binnen favoriet. Herfst en winter zijn jaargetijden om lekker uit te waaien op het strand, te genieten van de frisse lucht en een bezoek te brengen aan de Noordwijkse en in omgeving gelegen musea. Door de uitgestrekte duinen kunnen eindeloze wandel- en fietstochten worden gemaakt.

Noordwijk is een ideaal uitgangspunt voor het bezoeken van de nabijgelegen steden. Leiden 12 Km, Den haag 25 km, Amsterdam 30 km.